دو وظیفه اصلی نما های ساختمان
- اول، موانعی هستند که فضای داخلی ساختمان را از محیط خارجی جدا می کنند.
- دوم، بیش از هر جزء دیگر، تصویر ساختمان را ایجاد می کنند.
نماهای با کارایی بالا را می توان به عنوان محفظه های بیرونی تعریف کرد که از کمترین انرژی ممکن برای حفظ محیط داخلی راحت استفاده می کنند که باعث ارتقای سلامت و رفاه ساکنان ساختمان می شود.
5 نوع پرکاربرد نماهای ساختمان
نمای شیشه ای
نمای سنتی
نمای کامپوزیت آلومینیومی
نما سنگ
نمای آجری
1. نمای شیشه ای
نمای تمام شیشه از زمان معماری مدرن به عنوان پوشش ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است.
استفاده از نماهای شیشه ای علاوه بر زیبایی، امکان استفاده از حداکثر نور روز را فراهم می کند.
همچنین استفاده از شیشه 2 یا 3 جداره لایه عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسبی ایجاد می کند.
استفاده متناسب با نوع استفاده از شیشه نیز با توجه به شیشه با قابلیت های ویژه (گرمکن برقی، شیشه هوشمند و ...)
می تواند مزایا و معایب خاصی داشته باشد.
از معایب نماهای شیشه ای می توان به افزایش بیش از حد دمای داخلی ساختمان در فصول گرم و معتدل سال، احساس عدم آسایش حرارتی در فصول سرد سال و مصرف بالای انرژی و آلودگی هوا اشاره کرد.
2. نمای سنتی
این طبقه بندی شامل نماهایی است که از مصالح ساختمانی سنتی مانند آجر، سنگ، چوب، سرامیک، رندر و غیره استفاده می کنند.
مزایا این است که ساخت آنها پیچیدگی کمتری دارند، نصب سریع و هزینه پایینی دارند.
که می توانید در رابطه با بقیه چیز ها هم به سایت cupapizarras.com هم سر بزنید.
از سوی دیگر، از آنجایی که نماهای کلاسیک دارای محفظه هوا یا عایق نیستند، عایق حرارت و صدا کمتری را ارائه می دهند که به معنای صرفه جویی در انرژی کمتر است.
3. نمای کامپوزیت آلومینیومی
کامپوزیت ها از ترکیب دو یا چند ماده مجزا ساخته می شوند
ماده به دست آمده از هر یک از اجزای آن قوی تر و بادوام تر است.
از مزایای نمای کامپوزیت می توان به سبکی، سهولت در مونتاژ، تعمیر و نگهداری اشاره کرد
با این حال، کامپوزیت ها از نظر انعطاف پذیری در اجرا عملکرد ضعیفی دارند.
4. نما سنگ
سنگ ساختمانی یکی از بهترین پوشش ها برای نمای بیرونی ساختمان محسوب می شود. با استفاده از سنگ ساختمانی می توان علاوه بر دوام بالا به ساختمان، بحث عایق حرارتی و صوتی را نیز بهبود بخشید. عموماً برای نمای بیرونی ساختمان از سنگ تراورتن استفاده می شود که علاوه بر چسبندگی بالا از نوع رنگی فوق العاده زیبا می باشد.
دارد. سنگ باید با توجه به شرایط اقلیمی انتخاب شود، مثلاً در مناطق سرد و مرطوب، سنگ تخلخل بسیار کم داشته باشد، در غیر این صورت ممکن است در اثر یخبندان متلاشی شود و یا در جاهایی که طوفان شن رخ دهد، سنگ مقاوم به سایش باشد. . ساییدگی بالایی داشته باشد. در اجرای نماهای سنگی با سنگ های صیقلی حداکثر تدابیر ایمنی برای اتصال قوی سنگ با بدنه ساختمان رعایت شود. در غیر این صورت احتمال جدا شدن سنگ از ساختمان و سقوط آن وجود دارد.
5. نمای آجری
نوع دیگر نما، نمای آجری است که شامل آجر سفالی و آجر شیلیایی می باشد. نماهای آجری علاوه بر زیبایی، تنوع و ثبات رنگ، به دلیل ضریب انتقال حرارت پایین، نقش یک عایق حرارتی و برودتی ساختمان را ایفا می کنند.
البته یکی از نقاط ضعف آن احتمال شوره سر است. امروزه برای افزایش ضریب ایمنی و همچنین استحکام نما از سیستم های نمای خشک استفاده می شود. در این روش برای اتصال آجرها به جای ملات از تجهیزات فلزی استفاده می شود. در نمای معمولی پاداش به دلیل استفاده از ملات سرعت اجرا کم است. اما در سیستم نما خشک به دلیل عدم وجود ملات در قسمت های مرتفع ساختمان سرعت و سهولت بیشتری نسبت به سایر نماها مانند نماهای آجری دارد.
این سیستم همچنین به تعمیر و نگهداری دوره ای به ویژه در ساختمان های بلند دسترسی دارد، اما برای خانه های مسکونی کم ارتفاع هزینه بر است و معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرد.
منابع: